Welkom op Karmea™
Beveiliging computer op school lek PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
zaterdag, 27 maart 2010 10:53

AMSTERDAM - De beveiliging van computers op middelbare scholen is zo lek als een mandje. Leerlingen kunnen moeiteloos cijfers veranderen, proefwerken inzien en roosters naar hun hand zetten.

op slot

Dat zeggen leerlingen zaterdag in Het Parool. Expertisecentrum Kennisnet beaamt dat de beveiliging niet deugt en trok al eerder aan de bel. Vier leerlingen van scholen in Amsterdam zeggen in de krant dat ze hebben ingebroken op de server van hun scholen. Het bleef naar eigen zeggen bij het uithalen van 'kleine grapjes'. Volgens de leerlingen zouden vele andere leerlingen ook in de computers kunnen inbreken.

 

Lees meer...
 
Overbeschermende ouders vertragen hersengroei kind PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
zondag, 14 maart 2010 01:30

auAMSTERDAM – Ouders die hun kinderen te beschermend opvoeden, zorgen er mogelijk voor dat de hersenen van hun nakomelingen zich minder goed ontwikkelen. Dat zou blijken uit een studie van Japanse wetenschappers.

De onderzoekers van Gunma University in Japan maakten een hersenscan van vijftig proefpersonen die tussen de 20 en 30 jaar oud waren.

Uit de studie bleek dat mensen met overbeschermende ouders over het algemeen minder grijze hersenmassa hadden in de prefrontale cortex van de hersenen dan proefpersonen die een ‘gezonde’ opvoeding hadden genoten. Ook bij mensen die vaak waren negeerd door hun vader of moeder werd er minder grijze hersenmassa gemeten.

Lees meer...
 
Wie is ricblues PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door ricblues   
zaterdag, 20 februari 2010 22:16

De eigenaar, bedenker of verzamelaar van soms moeilijk te bereiken informatie, buiten de gebaande paden IT-oplossingen realiseren, delen van kennis, rustige maker van herrie. ricblues is; docent, autotechnicus, ambulant APK-keurmeester, drummer, programmeur, wereldreiziger, motorrijder, fluisterende opschepper, blues...

 
Waterinjectie maakt F-16 stiller PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door defensie.nl   
maandag, 22 februari 2010 22:51

testDoor water onder extreem hoge druk in de hete wolk uitlaatgassen, de jetblast, van een militaire straaljager te spuiten, neemt het geluid tijdens proefdraaien van een straalmotor hoorbaar af. Dit bijzondere principe werd afgelopen week voor het eerst én met succes op een F-16 uitgeprobeerd op Vliegbasis Leeuwarden.

“Dit is een hele grote stap voorwaarts voor de wetenschap. In Amerika is al wel met een schaalmodel en een losse motor getest, maar nu voor het eerst met een echte straaljager”, vertelt Theo van Veen, projectleider en initiator van het bijzondere testprogramma en werkzaam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). De waterring is gemaakt door Jan Bazuin (NLR, The Pack).

Volledig artikel + video op Defensie actueel - Artikel in Defensiekrant

 
Wat is Karmea PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door ricblues   
zaterdag, 20 februari 2010 22:01

Karmea is een onderneming van ricblues. Deze site is daar onderdeel van en weerspiegelt de interesses van ricblues. Geen site met een vast thema, maar dynamisch, steeds meer vulling, voor ieder die daar belang bij heeft. Dat kan zijn uit hobby, opleiding of professie. Hoofdzakelijk bedoeld voor het delen van bestanden en informatie. Onderwerpen zijn; autotechniek, muziek, Ducati, computers, programmeren, muziek, onderwijs en wetenschap. De site is kakelvers en nog amper gevuld. Naast genoemde onderwerpen is hier ook voldoende actuele informatie bereikbaar. Wil je zelf publiceren dan kan dat simpelweg door registratie...

 
« StartVorige1234VolgendeEinde »