Welkom op Karmea™
McAfee waarschuwt voor elektronische auto-inbraak PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door amt.nl   
vrijdag, 16 september 2011 17:01

Antivirus-software op de computer? Ja natuurlijk, anders is ie binnen 10 minuten besmet. Maar hoe zit het met de auto. Kan die nog zonder? Elektronische beveiliger McAfee schreef er een rapportje over. AMT zet de feiten op een rij.

McAfee waarschuwt voor elektronische auto-inbraak

Even terug naar de eerste keyless entry-systemen. Een standaard universele afstandsbediening kon hun signaal registreren en imiteren. Beveiliging? Uh, daar was niet aan gedacht.
Vandaag zijn de allernieuwste auto’s op afstand te starten via de mobiele telefoon. Auto’s zitten vol met computersystemen en die zijn hoe langer hoe meer connected met de buitenwereld. Nu al kennen we systemen als BMW’s Assist of Fiat’s Blue&Me, maar met technieken als Car-to-X gaan auto’s nog veel meer communiceren met de buitenwereld.

Lees meer...
 
Buddy Guy – Living Proof: 74 Years Young (cd en 2LP) PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door muziek.nl   
zaterdag, 18 december 2010 14:20

Buddy Guy

Stel; je bent vieren-zeventig jaar oud, je voelt je geestelijk nog twintig en je weet niet waar je volgende plaat over moet gaan… Wel, dus! Buddy Guy verrast vriend en vijand met een heerlijke bluesplaat die alleen tekstueel doet vermoeden dat de artiest een respectabele leeftijd heeft bereikt.

De uit Louisiana afkomstige bluesgitarist en zanger is geen onbekende. Hij was het waarin bekende gitaarvirtuozen als Jimi Hendrix, Eric Clapton en zelfs Stevie Ray Vaughan een voorbeeld zagen. Zijn eigen voorbeeld indertijd, ik heb het over een halve eeuw geleden, was Muddy Waters. Guy heeft inmiddels vijf Grammy Awards op zijn naam staan, is opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame en heeft de prestigieuze Blues Award al bijna dertig keer in ontvangst mogen nemen.

Lees meer...
 
Focus tijdloos dankzij WK-spot PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
vrijdag, 11 juni 2010 17:39

AMSTERDAM – De Nederlandse rockband Focus scoorde in 1973 een internationale hit met het nummer Hocus Pocus. De track werd onlangs gebruikt in de WK-commercial van Nike.

van Leer

“Een geschenk uit de hemel”, zo omschrijft de trotse componist Thijs van Leer het.

“Het is een ongelooflijk knappe film”, vertelt de 62-jarige artiest erover. Maar vooral het feit dat het lied van zijn band werd verkozen boven het werk van Will I Am (Black Eyed Peas) geeft hem een goed gevoel. “Blijkbaar is onze muziek tijdloos.”

Lees meer...
 
Leeftijd speelt geen rol in Black Country Communion PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
maandag, 20 september 2010 19:14

AMSTERDAM - De Engels-Amerikaanse supergroep Black Country Communion komt deze maand met het eerste album Black Country. Voor de 58-jarige zanger Glenn Hughes is zijn leeftijd eerder een stimulans dan een beperking.

HughesHughes speelde in de jaren '70 bas bij Deep Purple en was in de jaren '80 kortstondig de zanger van Black Sabbath.

In Black Country Communion wordt hij bijgestaan door drummer Jason Bonham (44, zoon van Led Zeppelin-drummer John Bonham), toetsenist Derek Sherinian (44, speelde met Alice Cooper, Kiss en Alice In Chains) en bluesrockgitarist Joe Bonamassa (33).

Lees meer...
 
Moderne auto laat zich eenvoudig saboteren PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door NRC   
zaterdag, 22 mei 2010 12:46

Rotterdam, 22 mei. Auto’s die plotseling uit zichzelf gaan remmen, waarvan de motor uitvalt of die juist elke rempoging tegenwerken. En de bestuurder is machteloos. Gevolgen van de sabotage van de computersystemen die in elke moderne auto zitten. Een groep van 11 Amerikaanse universitaire onderzoekers toonde aan dat het mogelijk is.

Ze kochten twee auto’s van een recent type en brachten via het garage-stopcontact (OBD2) dat in elke auto onder het dashboard zit, verstorende programma’s in de autocomputer. Op de verlaten landingsbaan van een vliegveld werden de auto’s aan een aantal proefnemingen onderworpen.

Lees meer...
 
« StartVorige1234VolgendeEinde »