Welkom op Karmea™
Vacatures autobranche naar hoogste niveau sinds 2008 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
maandag, 29 mei 2017 17:28

Autovak

Het aantal openstaande vacatures in de autobranche is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen naar het hoogste niveau sinds het najaar van 2008.

Er waren in de eerste drie maanden van het jaar zo'n 3.700 openstaande vacatures voor onder meer monteurs, verkopers en onderdelenspecialisten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Ondernemers in de autosector waren in het voorgaande kwartaal al optimistisch over de toekomst en dat bleek terecht. Ook voor het tweede kwartaal zijn ze optimistisch gestemd over de personeelssterkte. Per saldo verwacht bijna 6 procent van de ondernemers het personeelsbestand te gaan uitbreiden.

De omzet in het eerste kwartaal steeg met ruim 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het laatste kwartaal van 2016 was nog sprake van een omzetdaling. Vooral de personenautobranche deed goede zaken. Er werden bijna 23 procent meer nieuwe auto’s op kenteken gezet dan een jaar eerder.

Niet alle onderdelen van de autobranche hadden de wind mee. De motorbranche en bedrijfsautobranche zagen hun omzet voor het eerst in jaren met respectievelijk 0,4 en 1,6 procent afnemen. Vooral bij de bedrijfsauto's is de daling opvallend. De afgelopen twee jaar steeg de omzet daar nog structureel met ruim meer dan 5 procent.

 
Laatste album Frank Zappa verschijnt postuum PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
zaterdag, 04 april 2015 00:38

Zappa

In juni verschijnt het laatste album dat Frank Zappa voor zijn overlijden in december 1993 opnam.

De plaat, met de titel Dance Me This zou het honderdste album zijn dat officieel wordt uitgebracht van de excentrieke Californische musicus. Het album werd donderdag via de officiële Zappa-website aangekondigd.

Enkele maanden voor zijn dood in 1993 sprak Zappa nog met het muziektijdschrift over de plaat. "Op dit moment werk ik aan een synclavier-album dat Dance Me This gaat heten en dat ik gemaakt heb om bij moderne dans gebruikt te worden."
Zappa’s weduwe Gail heeft in een mail aan de Zappa-fanwebsite laten weten dat het album tevens het laatste deel is in Zappa’s cyclus Civilization, Phase III.

Lees meer...
 
Te veel hardlopen slecht voor gezondheid PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
maandag, 07 april 2014 16:03

Te vaak en te veel hardlopen verkort de levensverwachting.

foto: ANP Dat stellen Amerikaanse artsen van het Cardiovascular Research Institute in Allentown deze week op het jaarlijkse congres van het American College of Cardiology. De onderzoekers gebruikten gegevens van 3.800 mannelijke en vrouwelijke hardlopers. Geheel volgens de verwachting hadden mensen die niet of nauwelijks aan sport deden een lagere levensverwachting dan zij die wel sporten. Opvallend was echter dat personen die te veel hardliepen, ook minder oud werden. Foto: Thinkstock

Lees meer...
 
Telescoop Dwingeloo speurt het heelal weer af PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
maandag, 07 april 2014 17:01

Na een restauratie van ruim twee jaar is zaterdag de Dwingeloo Radiotelescoop (DRT) in Drenthe weer in gebruik genomen.

foto: ANP De telescoop, die de status heeft van rijksmonument, was de laatste jaren in verval geraakt en dreigde onder zijn eigen gewicht te bezwijken. Eigenaar Astron (het Nederlands Instituut voor Radioastronomie) heeft het rijksmonument grondig laten restaureren. Kapotte onderdelen zijn vervangen of schoongemaakt en opnieuw geverfd. Ook de controle- en machinekamer zijn gerestaureerd. De schotel zelf (doorsnee 25 meter, 38.000 kilo) moest voor de restauratie van zijn sokkel worden gehaald.

Lees meer...
 
Nieuw materiaal kan elektronica drastisch veranderen PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door nu.nl   
zaterdag, 28 april 2012 21:51

UTRECHT – Een nieuw op grafeen gebaseerd materiaal kan elektronica flexibel en transparant maken.

grafeen Foto:  Inertia Stock

Het materiaal dat de naam GraphExeter kreeg, is het lichtste en meest flexibele materiaal in bestaan dat goed stroom kan geleiden.

Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk kleding te produceren van stof waarin een computer, telefoon of mp3-speler verweven is.

Omdat het materiaal transparant is, kan het ook gebruikt worden om ‘slimme’ spiegels of ramen te maken met interactieve, digitale kenmerken. Daarnaast kan het de efficiëntie van zonnepanelen met meer dan 30 procent verhogen.

Lees meer...
 
« StartVorige1234VolgendeEinde »